Lohjalla käyttöön puumoduulirakennus | Mestarihalli

phone mail map marker

phone mail map marker

Suur-Seudun Osuuskaupan 720-neliöinen S-market avattiin asiakkaille 1.9.2016. Rakennus toimitettiin paikalleen tehdasvalmisteisina, 20 metriä pitkinä, neljä metriä leveinä ja 4,5 metriä korkeina puuelementtimoduuleina. Elementit suunniteltiin ja valmistettiin S-market konseptin mukaan ja varusteltiin tehtaalla täysin valmiiksi ilmastointikanavia ja LED-valaistusta myöden.

Moduulielementtien valmistus FM-Hausin tehtaalla kesti noin kaksi kuukautta ja työmaalla viimeistelytyöt noin kuukauden. Nopeuden lisäksi moduulirakentamisen valtteina on rakennusten siirtokelpoisuus ja helppo laajennusmahdollisuus. Lohjan S-market toimii ensi kesäkuuhun asti kaupungin keskustassa tontilla, jolle kahden vuoden sisällä rakennetaan iso kauppakeskus. Parin vuoden kuluttua moduulirakennus siirretään uuteen paikkaan Nummen Saukkolaan Sale-myymäläksi. Tarvittaessa rakennuksia voi siirtää useampaankin kertaan.

Uusien Mestarimoduulien tuotanto alkoi Jokioisilla FM-Hausin tehdastiloissa vasta huhtikuussa. Sykäyksenä moduulituotantoon ryhtymisestä olivat asiakkaiden esittämät toiveet ja yhteydenotot: Asiakkailta saatiin paljon viestejä siitä, että tarvetta tällaiselle moduulirakentamiselle on. Tämä oli tärkein syy investointiin. FM-Haus Oy uskoo, että moduulirakentamisen kysyntä tulee jatkossa edelleen kasvamaan. Tämän kokoisia moduuliblokkeja ei Suomessa ole aiemmin tehty, Mestarimoduuli oli ensimmäinen laatuaan.

FM-Hausilla on parhaillaan keskusteluja käynnissä Lohjan projektia vastaavien kohteiden toteuttamisesta. Päivittäistavarakauppojen lisäksi rakennamme liiketiloja, kouluja, päiväkoteja ja vanhusten palvelukeskuksia. Mestarihalli on ollut päätuotteemme jo 20 vuotta, mutta moduulirakentamisen ja kattoelementtivalmistuksen kautta odotetaan maltillista, noin viidenneksen kasvua.


Jono torstaina 1.9.2016 Mestarimoduuli-rakenteisen S-Marketin avajaisiin

FM-Haus toimii puuelementtirakentamisen kolmella alueella: Mestarihallit, valmiit siirtokelpoiset Mestarimoduuli-rakennukset ja Mestarielementit. Yli 2 000 tyytyväistä asiakasta kaupan, teollisuuden, maatalouden ja julkisrakentamisen alalla on valinnut tilaratkaisuksi Mestari-tuotteen. FM-Hausin tuotteet valmistetaan Jokioisilla.

FM-Haus Oy
Pellilänkolmiontie 8
31600 Jokioinen
puh. (03) 424 9100

- Hallit
- Moduulirakentaminen
- Maneesin rakentaminen
- Puuelementti