Ajankohtaista | Mestarihalli

phone mail map marker

phone mail map marker

9.10.2018

Tiedote 4.10.2018

 

Nopea, kestävä ja muuntautuva rakennus puusta
MESTARIMODUULI MULLISTAA RAKENTAMISEN

Digitaalisuus, muuttoliike, luonnon ääri-ilmiöt ja monet muut tämän hetken suuret trendit vaikuttavat myös rakentamiseen. Palvelujen järjestäminen vaatii joustavuutta ja nopeutta – toisaalta ennustettavuuden heikentyessä suuret pysyvät rakennusinvestoinnit eivät ole järkeviä.

FM-Haus Oy on tuonut markkinoille täysin uudenlaisen tavan rakentaa ja palvella ihmisiä.

– Mestarimoduuli on oikea ratkaisu silloin, kun tilantarve on muuttuvaa tai rakennuksen käyttötarvetta ei voida täysin arvioida pidemmällä aikavälillä. Moduulit sopivat myös pysyvämpään rakentamiseen, FM-Haus Oy:n toimitusjohtaja Juhani Sjöman sanoo.

Idea moduulirakentamiseen syntyi, kun FM-Hausilla mietittiin, miten olisi mahdollista käyttää rakentamiseen vähemmän aikaa tinkimättä kuitenkaan laadusta.

– Moduulirakentamisen ansiosta valmiit rakennukset voidaan pystyttää paikoilleen vain muutamassa viikossa. Hoidamme kaiken rakennuksen 3D-suunnittelusta valmistamiseen tehtaalla ja asentamiseen asti. Asiakkaalle jää vain avainten vastaanottaminen.

Mestarimoduulin etuna on myös sen siirreltävyys ja monikäyttöisyys.

– Kun rakennusta ei enää tarvita nykyisessä muodossaan, moduulit voidaan hyödyntää toisessa käyttötarkoituksessa. Samat Mestarimoduulit voivat vuosien aikana toimia esimerkiksi kauppana, palvelutalona tai ravintolana. Lisäämällä tai poistamalla Mestarimoduuleja rakennusta saadaan muokattua yhä uudelleen. Rakennusten moduulimaisuus ei kuitenkaan näy ulospäin, vaan niitä kelpaa myös katsella. 

 

MODUULI KESTÄÄ JA HENGITTÄÄ

Ketteryytensä lisäksi Mestarimoduuli haastaa perinteisen rakentamisen myös kestävyydessä ja laadussa.

– Rakennamme moduulit lämpimissä tuotantotiloissa. Valmiit moduulit suojataan kutistemuovilla kuljetusta varten. Tällöin rakenteet eivät pääse altistumaan säälle missään vaiheessa, Sjöman kertoo.  

Yksi- tai kaksikerroksiset moduulirakennukset kestävät useitakin siirtoja, joten ne ehtivät elinikänsä aikana palvella monia vuosia.

– Mestarimoduuli on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto. Puinen rakennuselementti on luonnollinen tuote, joka aiheuttaa koko elinkaarensa aikana huomattavasti vähemmän ilmasto- ja ympäristöhaittoja kuin vastaavat betonista, teräksestä tai tiilestä rakennetut talot. Puu myös hengittää, jolloin se on erinomainen vaihtoehto kosteushallittuun rakentamiseen, Sjöman toteaa.

Katso, miten Mestarimoduuli valmistetaan tehtaalla ja siirretään paikoilleen https://www.youtube.com/watch?v=FwcC8zHu1gk

Olemme mukana kansainvälisillä FinnBuild rakennus- ja talotekniikkamessuilla 10.–12.10.2018 Helsingin Messukeskuksessa, osastonumero 6m21

Lisätietoa: FM-Haus Oy:n myyntipäällikkö Tenho Räisänen, puhelin  044 737 6892. www.mestarihalli.fi, www.facebook.com/fmhausoy. Kuvamateriaalipyynnöt: henna.sjoman@mestarihalli.fi

19.4.2018

FM-Haus hakee nyt elementtitehtaalleen tuotantotyöntekijöitä ja bitumikattotyöntekijää.

 

Jokioislainen FM-Haus Oy suunnittelee, valmistaa ja asentaa puuelementtirakenteisia Mestarihalleja, Mestarimoduuli-rakennuksia sekä Mestarielementtejä. Yritys on toimittanut parinkymmenen vuoden aikana kaikkiaan noin 2000 rakennusta – hallirakennuksista liikekeskuksiin. Tuotteemme valmistetaan omissa tuotantotiloissamme Jokioisilla.

 

Haemme nyt tuotantotyöntekijöitä sekä bitumikattotyöntekijää vakituiseen työsuhteeseen tehtaallemme. Paikat täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä ja työt alkavat sopimuksen mukaan.

 

Hakijoilta odotamme motivoitunutta ja aktiivista asennetta työntekoon. Hakijalla tulee olla aiempaa työkokemusta ja lisäksi hänen tulee pyrkiä kehittämään omaa osaamistaan työnteon ohessa. Hakijan tulee olla tiimityöskentelijä.

 

Työhön annetaan perehdytys. Työtä tehdään FM-Hausilla pääsääntöisesti yhdessä vuorossa.

 

Mikäli kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelosi osoitteeseen petteri.mero@mestarihalli.fi

 

Hakuaika päättyy 25.5.2018. Lisätietoja saat tuotantopäälliköltä ensisijaisesti sähköpostitse petteri.mero@mestarihalli.fi

 

11.4.2018

Sarkamuseon uusi näyttelyhalli Loimaalla

FM-Haus toimitti uuden Sarkamuseon näyttelyhallin helmikuussa. Hallin kaikki rakenteet säilyivät kuivina talviolosuhteista huolimatta, sillä Mestarihallien puuelementit valmistetaan lämpimissä sisätiloissa tehtaallamme ja kuljetetaan paikalleen säältä suojattuna.

7.11.2017

Oy Importco Ltd luottaa Mestarihalli-laatuun, ensimmäinen osa rakennettiin 2000-luvun alussa ja nyt tehdään laajennusta yhteistyössä.

9.8.2017

Lempäälään rakentuu parhaillaan 900 neliötä puolilämmintä varastotilaa.

Puurakenteiset seinäelementit ja kattoelementit valmistuvat turvallisesti jo tehtaalla, mikä takaa nopean asennuksen paikan päällä. 

Lempäälän kohteen ulkoverhoilu tulee olemaan peltiä.

 

Ota yhteyttä, kerromme lisää: 03 424 9120

 

 

FM-Haus toimii puuelementtirakentamisen kolmella alueella: Mestarihallit, valmiit siirtokelpoiset Mestarimoduuli-rakennukset ja Mestarielementit. Yli 2 000 tyytyväistä asiakasta kaupan, teollisuuden, maatalouden ja julkisrakentamisen alalla on valinnut tilaratkaisuksi Mestari-tuotteen. FM-Hausin tuotteet valmistetaan Jokioisilla.

FM-Haus Oy
Pellilänkolmiontie 8
31600 Jokioinen
puh. (03) 424 9100

- Hallit
- Moduulirakentaminen
- Maneesin rakentaminen
- Puuelementti