Maneesin rakentaminen - FM-Haus Oy

phone mail map marker

phone mail map marker

maneesi - maneesit FM-Haus tarjonnasta

HEVOSTESI PARHAAKSI
MANEESIN RAKENTAMINEN

Maneesin rakentaminen Mestarihallin tuotteilla

 

Mestarihalli on myös maneesi

Olemme maneesirakentamisen edelläkävijä – rakennamme sinun ja hevostesi tarpeita vastaavat ekologiset ja turvalliset puuelementtimaneesit. Maneesin rakentaminen on aina tapauskohtaista. Jokainen toimittamamme maneesi suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti. Suunnittele yksilöllinen maneesi ja kerro meille haaveesi, me valmistamme sen puusta, toiveittesi värisenä, valmiiksi pohjamaalattuna ja hoidamme myös asennustyöt. Saat meiltä tarvittaessa myös suunnittelupalvelut ja autamme myös lupa-asioiden kanssa. Palveluumme kuuluu koko paketti rakennusluvista puuelementteihin ja perustuksista maneesin rakentamiseen.

Maneesi puuelementeistä

Puu on ekologinen ja uusiutuva rakennusmateriaali. Helposti työstettävä, kaiuton ja hengittävä puu soveltuu erinomaisesti hevostalouden tilatarpeisiin ja erityisesti maneeseihin. Vakiokokoiset, lujuusluokitellut puuelementit ovat laadukas ja nopea rakennusmenetelmä. Myös lisälämpöeristys on mahdollinen.

Esteetöntä tilaa

Tilat ovat suoria ja kantavat rakenteet ovat pystysuoria seinärakenteita. Näin rakenteet eivät tule ratsastajan tielle, jolloin koko tila pystytään hyödyntämään tehokkaasti ratsastamiseen.

Puu on turvallinen materiaali

Maneesin tulee ennen kaikkea olla terveellinen ja turvallinen ympäristö sekä ratsastajalle että hevoselle. Maneesin rakentaminen puusta on erinomainen valinta, sillä puu on hengittävä, pehmeä ja luonnollinen materiaali.

Hyvät kosteudenhallintaominaisuudet

Puuelementtien kosteudenhallintaominaisuudet ovat erinomaiset ja ne tasaavat kosteutta tehokkaasti. Puu luovuttaa ja sitoo kosteutta luonnollisesti, jolloin kondensio-ongelmia ei pääse syntymään.

Pehmeä akustiikka

Maneesin rakentaminen puusta takaa hyvät äänentoisto- ja äänenvaimennusominaisuudet. Puurakenteet eivät toista kovia ääniä kuten esimerkiksi teräsrakenteet. Ne pehmentävät maneesin äänimaailmaa, jolloin ratsastus on miellyttävää sekä ratsastajalle että hevoselle.

MESTARIHALLI ON SINUN MANEESISI

Maneesit valmistetaan aina ISO 9001:2000 standardin mukaisen laadunvalvonta- ja toimintajärjestelmän mukaisesti. Tuotannossamme on käytössä CE-Standardin mukainen laadunvalvontajärjestelmä.

 

Maneesit valmistaa FM-Haus Oy

Maneesin kokoluokka

Maneesit ovat runkosyvyydeltään usein hyvin pitkiä. Puuelementeillämme pystymme valmistamaan jopa 25 metriä leveitä ja 6 metriä korkeita rakennuksia ilman välituentaa eli välitolppia. Huom. Nämä mitat eivät ole maksimimittoja. Voimme rakentaa mitoiltaan myös suurempia maneeseja. Yleisesti ottaen kouluratsastuskenttä määrittää maneesin koon. Maneesi toteutetaan yleensä vakiokokoisilla puuelementeillämme.

Aikataulu

Porrastetun suunnittelu- ja toteutusvaiheen ansiosta rakentaminen voidaan aloittaa nopeasti ja elementtirakenteeseen perustuvan tuotannon ansiosta maneesi saadaan käyttöön hyvinkin lyhyellä aikavälillä. Olemmekin yksi nopeimmista hallirakentajista Suomessa.

Miksi valita Mestarihalli-maneesi?

  • Ekologista tilaa puusta
  • Hyvä kosteudenhallinta - ei kondensio-ongelmaa
  • Jokaisesta maneesista tehdään 3D-malli
  • Sertifioidulla ristikolla pääsemme jopa 25m leveyteen maneeseissa
  • Maneesin ratsastusala jopa 24m x 64m
  • Yli 20 vuoden kokemuksella

 

Maneesin rakentaminen – elementtien valmistus

Puuelementit teemme valmiiksi tehtaallamme lämpimissä sisätiloissa ulkoverhoilua ja tarvittaessa myös lämmöneristystä myöten. Näin maneesin rakentaminen on nopeaa ja rakenteet altistuvat luonnonolosuhteille mahdollisimman vähän asennusvaiheen aikana.

Kustannustehokas valinta

Kehittämämme elementtirakenteen ansiosta maneesit voidaan valmistaa kustannustehokkaasti ja maneesin rakentaminen on nopeaa. Ainutlaatuinen rakenne mahdollistaa erittäin suurtenkin maneesien rakentamisen. Mestarihalli on kustannustehokas ja tilantarpeen kasvaessa elementtirakenteensa ansiosta helposti laajennettava maneesi.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Maneesin rakentaminen mietinnässä? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää toiveistasi. Toimitamme maneeseja koko Suomen alueella.

FM-Haus toimii puuelementtirakentamisen kolmella alueella: Mestarihallit, valmiit siirtokelpoiset Mestarimoduuli-rakennukset ja Mestarielementit. Yli 2 000 tyytyväistä asiakasta kaupan, teollisuuden, maatalouden ja julkisrakentamisen alalla on valinnut tilaratkaisuksi Mestari-tuotteen. FM-Hausin tuotteet valmistetaan Jokioisilla.

FM-Haus Oy
Pellilänkolmiontie 8
31600 Jokioinen
puh. (03) 424 9100

- Hallit
- Moduulirakentaminen
- Maneesin rakentaminen
- Puuelementti